32 paddlare i Juniskär

Paddlare över allt. Nästan lite trångt ibland… Känner du igen dig? Nej inte riktigt? I alla fall kring Sundsvall brukar det vara betydligt glesare.

Det var en fin kväll och rekordmånga paddlare hängde med friluftsfrämjandet på kvällspaddling. Vi sjösatte en bit efter kafeet i Juniskär. Med gott om parkeringsplatser och en fin sandstrand är det mycket lättare att sätta i där än vid kafeet.

En grupp tog en sväng inne i viken medan de andra gick igenom kamraträddning och ställde in fotstöd. Kul med många nya paddlare i hyrda kajaker. Verkar som paddlingen är på väg frammåt i Sundsvall och jag hoppas på ännu större uppslutning på framtida turer.

Stugägarna såg sen förundrat på när karavanen av kajaker tog sig genom kanalen. Trots att det blåst en hel del i Sundsvall så var det lungt och fint i Juniskär. Turen blev årets tredje besök för mig och samtliga har varit i underbart väder. Jag gillar verkligen den lilla bit skärgård som Sundsvall har.

Vi rundande Skigan och intog det obligatoriska fikat på en strand med utsikt över Högön. Kvällssolen lyste fortfarande och gav ett varmt ljus. Paddlingen tillbaka gick utanför Högön och in mot junskär. Det blev en sån där kväll som man kommer tillbaka ifrån med ny energi, längtandes efter nästa tur.

Var du inte med?

Nästa tisdagspaddling är 2/8. Vi träffas som vanligt vid SCA parkeringen 18.00. Om du behöver hyra kajak kontakta någon av ledarna eller Kajakbutiken.

Skrivet av: Erik Fröjdh, July 2, 2011
Tags: , , ,
Följ kommentarer med RSS 2.0

Tyck till, fråga eller kommentera: