Fundering och planering

Didcot Parkway

Tåget ger sig äntligen av från Paddington. Inte smygandes som hemma utan bullrande när diseln drar igång. En doft av avgaser sprider sig i vagnen. Jag sitter på ett nästan fullsatt tåg mot Didcot Parkway. Folk pratar med varandra och några sover, andra är upptagna med sina mobiltelefoner. Utanför fönstret syns gatlycktor och enstaka ljusa fönster. Landskapet är grått, det vet jag från tidigare resor men nu göms det i mörker. Brunt tegel, betong och asfalt dominerar. Här i den kanske minst inspirerande miljö man kan tänka sig sitter jag och fundererar på sommaren.

Vad jag ska göra? Blir det paddling, vandring eller cyklel? Kommer jag att hinna rida? Semestern är redan igång för det flesta men jag ska jobba Juli ut. Gott om tid att tänka, tid att reflektera.

Det blåser från ett öppet fönster. Svalt men inte kyligt. Vill jag känna brisen på en holme eller vindens kraft på fjället? En lång tur eller många korta. Ska jag träffa så många vänner som möjligt eller ge mig iväg ensam mot mina egna mål? Frågorna är många just nu. Ändå känns det bra. Frihet och möjligheter är två ord som kommer till mig. Det blir en bra sommar, det vet jag.

Den första turen är i alla fall planerad. Jag och min kusin Jens ska bestiga Sölen. Kanske en travers, vi får se. Väder och humör avgör. Ryggsäcken ligger redan i bilen och väntar men först ska jag jobba. Tre dagar på Diamond Light Source väntar. Sen direkt upp till Storsätern för en snabbvisit, hos mormor och fjällen.

Vi stannar i Slough, det första stoppet av tre, Reading är nästa och sist Didcot. Där ska jag av. Återigen på väg. Det känns bra, bra att resa, tankarna rör sig med kroppen och jag är lugn. Efter Storsätern väntar två veckors jobb innan semestern börjar på riktigt. Då drar jag norrut. Det blir ingen plan har jag bestämt. Bara alternativ och möjligheter. Jag kommer förberedd och hittar på eftersom.

Skrivet av: Erik Fröjdh, July 12, 2011

Följ kommentarer med RSS 2.0

One Comment

Tyck till, fråga eller kommentera: