Om sidan

Längtar du ut i naturen? Vill du se höja fjäll och djupa skogar? Vill du vandra i områden där man kan gå i dagar utan att möta någon, eller vill du bara vara lite torrare och varmare på svampturen?

Då är Green and Free en blogg för dig. Jag vill inspirera och utbilda  inom friluftsliv så att fler människor kan njuta mer av naturen. Du hittar artiklar om utrustning, tips på platser och repotage från mina egna turer.

Erik Fröjdh – Ja jag allså

Jag gillar att vara ute i naturen, både för olika aktiviteter som toppturer och paddling men även att ta en stilla promenad och lyssna på fågelsången. Mitt friluftsintresse började när jag var liten, då min farmor tog med mig på långa promenader i skogen.  Jag var ute mycket och fick lära mig namn på växter och djur.

Fiske blev sedan en större del av intresset och jag har fiskat mycket både i hemma och i fjällen. Det blev ett lungt och fridfullt sätt att komma ut i naturen. Både bäckmete och gäddfiske efter båt har sina tjusningar.

Ett stort lyft för mitt filuftsintresse och kunskaper om att vara ute var min värnplikt som Jägargruppchef i Arvidsjaur. Vi var ute ca 100dygn under utbildningen under alla möjliga förhållanden. En väldigt bra sak med utbildningen var att man verkligen fick lära sig använda den utrustning man hade på bästa sätt. Det går inte att köpa en ny bättre uniformsjacka…

Vandring och fiske var länge basen i mitt friluftsliv men nu paddlar jag kajak, åker telemark och cyklar mountainbike bland annat. Det är alltid kul med nya aktiviteter men den gemensamma nämnaren är naturupplevelsen.

3 Comments

Tyck till, fråga eller kommentera: